fredag 6 juni 2014

Businessmannen som lärde sig koda

Mick Vichich är affärsmannen som lärde sig koda. Här beskriver han om sina erfarenheter i Wall  Street Journal App Building - Do It Yourself


Det är flera anledningar till att lära sig koda. Framförallt var det bra för Mick att lära sig know-how om tekniken när han skulle utveckla en app till sitt företag. Det gjorde det lättare att ta in startup-kapital och hitta rätt utvecklare.

Peter Bell berättar om hur viktigt det är att affärsägaren och utvecklaren förstår varandra och särskilt att utvecklaren som ska koda kan branschen och det applikationen ska utföra. Det är tex sämre med off-shore utvecklare, även om de är billigare, så förstår de inte den business eller verksamhet som appen ska stödja. 

"He warns it could take two to three months from idea to product, since much of the work is in brainstorming, not development."

Jag provade programmeringskurs i Python på Code Academy.com. Nu har en bakgrund in min gamla karriär som programmerare för länge sedan. Visst är jag rostig o minns kanske in riktigt på rak arm hur man kodar appar. 

Men efter 30 minuters kurs och läsa lite på deras wiki om programspråkets olika delar kände jag att det inte var så svårt. Koda kan vara avkopplande, liksom Sudoku eller korsord.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar