onsdag 7 maj 2014

Lexmark lägger bud på Readsoft

Amerikanska IT bolaget Lexmark lägger bud på svenska Readsoft. 


Readsoft säljer automationslösningar för fakturahantering.

Vi har haft ögonen på Readsoft sedan 2011. Genom att läsa telegram varje dag så fångar vi vilka företag som utvecklas i rätt riktning. Sådana vill vi naturligtvis äga. 

Readsoft passar in i vår strategi, att investera i lönsamma bolag, begriplig verksamhet med global eller möjlighet till global tillväxt.  Ett mindre bolag gör lätt fel o tar inte marknadens förväntningar riktigt på allvar. Som i somras när när Readsoft inte vinstvarnade före Q2-rapporten. Resultatet var under förväntan - vilket ledningen borde sänt ut. 

Läser i pressen att stor fondförvaltare sålt ut aktien under våren, bl a Handelsbanken fonder o Lannebo fonder. Kanske deras tålamod tröt.

Winberg IT passade på öka på antal aktier under våren. Vår bedömning var att bolagets verksamhet i grund o botten är sund men att IT investeringarna inte tagit fart ännu. Vi ser ju det på bl a sverigemarknaden där vi är verksamma. Företagen har inte riktigt startat sina uppgraderings- och investeringsprojekt ännu.

Om budet går igenom är affären mycket gynnsam för oss på Winberg IT. Vi tar del av både årets utdelning och vinst.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar