måndag 13 januari 2014

Banvärk - trafiksäkerhetsverket - köpråd Vossloh AG

Vem vill inte ha bra, snabb o säkra tågförbindelser?

-  Naturligtvis är oroande att följa urspårningarna på de svenska och europiska(spanska) tågnäten. 

Utsikt från min plats nr 29 i vagn 1. SJ kör.

Först läser vi att nattågen mellan Malmö och Stockholm ska dras in från april. Klart att en service som inte marknadsförs och hanteras med samma stil som 1940 - måste ha mer att erbjuda för att vara lönsamt. Enligt de få resenärer som åker idag. 

Urspårningar är oroväckande, men värre är den svaga handlingskraften och långsamma hanteringen av ledningen. Incidentberedskap finns den, process på plats?

Great-place-to-work. Här sitter jag o surfar i 250 km/tim på väg hem från Stockholm. 

Dagens rekordlåga ränta inbjuder ju till infrastruktursatsningar som tåg och järnvägsnät. Sverige behöver snabba intercitytåg och järnvägen är ett perfekt sätt att åka snabbt, tyst och miljövänligt (om elen kommer från grön-el, vill säga - Cleantech).

Med historiskt låg låneränta har Svenska staten nu en stor möjlighet att bygga ut näten,serva och satsa ordentligt. Vi ligger efter.

Aktier som kan vinna på detta är.

Tyska Vossloh AG O.N. (69.97 EUR på Xetra). Rälsbyggare och underhåll av räls. Vossloh har i stort sett stått still under året. Köpläge. Stabil intjäning. 

Behöver du ett helt tågsätt? Kanadensiska Bombardier INC  (4.50 CAD på TSE) är rätt val. Aktien har stigit ca 12-13% på ett år. Hälften av omsättning är flygplanstillverkning.

Min kollega Monica, knappar på sin grymma ASUS med Windows 8 på på fönsterplats nr 30 :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar