onsdag 4 september 2013

Sigma Camp Digital Innovation

Vi besökte ett fantastiskt bra event hos Sigma i Malmö, Camp Digital Innovation. 

Moderator o föredragshållare Pelle Tornell berättade för oss hur vi fattar beslut och vad som påverkar vår förmåga att fatta beslut. Du måste bli beslutseffektiv! 

Vår förmåga att fatta beslut påverkar utfall och resultat i våra liv. 

Vi mår bättre när vi blir skickligare på ta beslut. Känner mindre av ånger, oro och ängslan när vi blir effektiva beslutsfattare. Det krävs självinsikt, medvetenhet och rutiner för att klara detta.

Fatta beslut när du är mätt och pigg! Inte trött och hungrig. (Ja fick god mat och champagne!)Monica, Bernt, Markus, Kristina, Olle tränar på att fatta rätt beslut för att vinna 500 kr. Pelle leder. Anna Oscarsson med kvittar appen som trollar bort papperskvittot. Anna är entreprenör med en lantlig bakgrund och pratade om hur viktigt det är att vara modig o  vara en doer. 

Visst vill vi alla bli av med papperskvitton - så mycket det underlättar bokföring och expense-reports - allt finns ju redan i datorn eller din Smartphone. "Daring  and doing is the new black" - heter hennes föredrag.Paneldiskussion med Fredrik Hedlund, Sigma Connectivity,  Anna Oscarsson, Kvittar och Lars Lenker Sigma. 

Fredriks fördrag är otroligt inspirerande och handlar om den nya värld med "Internet of  things" som ligger runt hörnet. Mobilen känns bara som en hack i utvecklingen mot vads ska komma när allt bli uppkopplat mot molnet. 

Vi i denna regionen ligger långt fram i att utveckla och ta var på dessa möjligheter, enligt Fredrik.

AT&T nämnes som ett företag i framkanten med att kombinera gamla tjänster med nya möjligheter till korserbjudanden mellan tidigare branscher.Alexandra Bylund berättade om 10 misstag under den tid hon och kollegan David utvecklat FOAP från en idé, pdf till en fullt fungerande stabil och robust världsprodukt.

Kan nämnas; skippa att bygga massor av features - bygg stabilt till de kunder du redan har. '

Bygg billigt - konsulter är dyrt!

Dela upp ansvarsområden och roller. Och det tar tid att dra in pengar från investerare. Nu med 10 miljon i fickan öppnar Alexandra kontor i New York - där hennes kunder finns.  

Tack Sigma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar