måndag 16 september 2013

Köper Fiskars och Lundbergs säljer Gerry Weber

Marknaden är 5-års högsta sedan finanskrisen 2008. 

Varje sommar har vi haft en kris: Grekland, Grekland, Grekland, Cypern och nu hotet om Amerikansk intervention i Syrien. En invasion lagd på is om det kan lösas diplomatiskt.

Jag passar nu på att ändra om lite i mina båda portföljer. Ut åker klädhandelsföretag Gerry Weber (GWI1). Gerry Weber har satsat på kraftig expansion under ett antal år, vilket drivit upp aktiekursen till högt ställda förväntningar. Nu växer inte modeföretag längre o klädmarknaden i Europa är trög. 

Företaget skyller den sämre resultatutvecklingen på vädret under det gånga året.Jag köper mer av investmentbolaget Lundbergs till min långa portfölj och ökar även i det finska detaljhandelsbolaget Fiskars (FIS1V). 

Fiskars är mest känd för sina saxar med orange handtag. Fiskars är Finlands äldsta industriföretag (grundat 1649) och var tidigare mer ett investmentbolag. Nu sker transformering till ett snabbväxande retail-företag. Fiskar äger varumärken som Fiskars, Iittala, Arabia, Hackman, Gerber, and Buster. Och nu även det danska porslinet Royal Copenhagen. men även skog, mark och den stor del i industrikoncernen Wärtsilä Corporation. Idag ett intressebolag hos Investor och Wallenberg.

Väntar mej dock ingen snabb resa. Fiskars har jag följt sedan 2007.


Se även mer på alltombostad bloggen av Annika Rådlund


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar