onsdag 25 september 2013

Framtidens utmaningar inom testautomation o mingle

Winberg IT besökte eWork i Malmö och lyssnade på två mycket intressanta föredrag om hur du ska testa dina mobila appar och hur framtidens utmaningar ser ut för rollen som testare. 

eWorks Joachim och vår konsult, Monica tar kaffe o diskuterar affärsutvecklingen i Skåne

Testautomation

Företaget System Verification (185 anställda) är experter och deras Jonas Gyllenspetz, Piotr Nestorow och Dr Magnus C Ohlsson visade och lärde oss mycket om test.

Piotr (till höger) och gäst kör test
Piotr jämförde o demonstrerade hur detta kan automatiseras med antingen kommersiella produkter som t ex Ranorex eller Squish jmf med Open source-lösningar typ Python, Appium eller Ruby.

Tunga ämnen -  men bra för oss projektledare och kravanalytiker att förstå. Ofta arbetar vi väldigt nära utvecklingsteamet eller direkt i.

Dock slår inte de automatiserade testerna de vanliga traditionella manuella tester - enligt Piotr.

Kommunikation är  A och O
Magnus pratade om hur viktigt det är att kommunicera inom team och mellan team. Särskilt då utvecklare o testare. Det är nyckeln till hög kvalitet. 

Magnus menade på att framtidens testyrke ligger i att behärska mentorskap, coaching, att delta i konferenser och dela med sig av kunskaper. Det gäller också att synas i mängden - våga sticka ut!


Mingel & nöje
Som tur var bjöd eWork på gott tilltugg, vin och öl. Vi tackar eWork en mycket trevligt  och givande tillställning och möjlighet att träffas!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar