måndag 26 augusti 2013

IT Aktier - Sweden

Börsveckan ger idag köprekommendation på tre svenska IT aktier. Tittar du i börslistan hittar du nästan 70 aktier att välja på, allt från Ericsson via Axis till lilla West Intern. Frågan är om mindre IT bolag behöver vara noterade? 

Se tidningen Aktiespararna och deras börstabeller. Du får tidning som medlem. Rekommenderas starkt! 

Avega, Connecta och Cybercom sätts till köp av Börsveckan. Avega för sitt förtroendekapital, Connecta som långsiktig investering och Cybercom för omstrukturering som gjorts i bolaget och trend.

Vi vet att IT aktier har svängt kraftigt upp och ned under perioden. Inte minst under IT bubblan 2001. Vem minns idag superaktierna Icon Media Lab och Framfab? 

IT konsultföretag är en högst nordisk affär. Lokala utbud och kundanpassade erbjudanden. 

Kundens situation speglas i utbudet av tjänster. Få har en fungerande affärsmodell för att växa internationellt Det saknas visioner och affärsmodell för global expansion. 

Det vanligaste sättet är att växa genom antingen förvärv, organiskt och/eller etablering av lokala småkontor - typ fastighetsmäklare kontorsnät. 

Vad kostar bolagen att köpa, hur stor vinstmarginalen och  vilken utdelning ger de?

Några utvalda IT tjänsteföretag

De med rödtext är mina utvalda som jag äger eller har på shoppinglistan.

Addnode tjänar pengar på konsultintäkter, programlicenser och löpande serviceåtagande. Det är bra! - tre intäktsströmmar som jämnar ut vid svackor i beläggning av konsulter.

Knowit växer försiktigt med en kontor på flera många orter i Sverige och nu även Oslo. Typ fastighetsmäklare kontorsnät.

Readsoft är det enda företaget som expanderar globalt och har en modell för det. Även uppköpskandidat. 

eWork är marknadsledande konsultmäklare med 140 ramavtal, 3500 konsulter och 60 000 konsulter registrerade i sin databas. Det innebära att var tredje i IT-konsultbranschen är registrerad här. Högutdelare. Har ingen modell för global expansion i nuvarande tappning - arbetsmarknadslagar ser olika ut i varje land. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar