måndag 29 juli 2013

BMW premiär 29 juli - i3 kl 14:!5

Idag annonserar BMW sin första batteri och eldrivna bil kallade i3. BMW i3 Alla electric - Vorfreude.
BMW har jobbat med projektet i fem år. Flip eller flop? Svårt att sia - hittills har vi konsumenter inte velat betala de extra pengar en elbil kostar - och med sämre prestanda o räckvidd. Lyckas BMW är det troligt att ny trend o marknad startar. Pris ca 41 000 USD. Jag tror BMW är på rätt väg och att detta är framtiden. Bensinmotorn på bilden är förlegad.















Amerikanska kaffe o fikakedjan Starbucks kom med ett bra resultat i veckan som gick. Jag lägger Starbucks till min shoppinglista. Troligen säljer jag lite McDonalds för att finansiera köpet.
http://www.starbucks.com/

Danska Carlsberg borde gynnas starkt av den varma sommaren i Europa. Rapport presenterade igår att läsk, öl och glassförsäljning har ökar i sommar. Har dock ännu inte köpt aktien. Missade när den dök till 503 DKK i slutet av juni - trots att den var på min shoppinglista. Så är det ibland.

Det känns alltid skön när man kan fynda en aktie när börsen går ned pga av investerares mentala oro o flockbeteende.

Svenska Electrolux kom med fin rapport och stiget ett par dagar. Har inte köpt den heller. Det är ju semester nu och jag är inte helt på aktiemarknaden.

Svenska folket har ökat sin bankförmögenhet från 700 miljarder till 1250 miljarder sedan 2008. Pengarna borde  placeras i aktier istället för nästan 0-ränta på banken. I alla fall allt långsiktigt sparande!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar