onsdag 31 juli 2013

BMW ägare är nyfikna - Renault ägare läser fler böcker

Jag läser automotorsport.se på nätet om målgrupper i samband med marknadskommunikation, enligt undersökning från ORVESTO Konsument.

"BMW-förare är mer nyfikna än ägare av andra bilmärken. Men de är sämre än Renault-förare på att läsa böcker. Bland annat detta kan utläsas ur en ny undersökning av intresseområden hos bilägare."

"De två bilmärken som sticker ut mest är BMW och Mercedes. Där BMW-ägarna är mest intresserade av det mesta, och Mercedes-ägarna lite mer kallsinniga. Musik och utomlandssemester gillar de flesta BMW-ägare, samtidigt som Mercedes-ägarna har en mindre lust att ta upp en bok eller träffa människor."
Och är du Renault-ägare löper du alltså framöver större risk att få erbjudanden från bokklubbar, när du som Mercedes-ägare troligen inte löper alls och därmed slipper medlemskapsförfrågningar från Stockholm Marathon. 
Audi-ägare gillar att träffa nya människor eller kolla på film nästan lika mycket som BMW-ägare. Audi-ägare gillar, enligt undersökningen, också att titta på sport och spela tv-spel, när de inte bryr sig så mycket om kungligheter och bantning.
Undersökningen visar alltså BMW-ägares breda nyfikenhet och intresseområden, men de har lite svalare intresse för sportfiske och föreningsverksamhet. 

Toyota-ägarna är mer intresserade av hälsa och friskvård än andra bilägare, men å andra sidan är de minst intresserade av att laga maten själv.  

Opel-ägare är minst benägna att semestra utomlands men gillar hälsovård och kungligheter i större utsträckning. 

Renualt-ägare påtar gärna i trädgården eller läser böcker. Volvo- och Volkswagen-ägare är mer slätstrukna och sticker inte ut från genomsnittet på några punkter. De gillar samma saker som andra, fast lite försiktigare."

BMW släpper sin Q2 rapport imorgon torsdag 1 augusti. BWM Group eng variant


Reklam och målgruppshanteringen har ju utvecklats snabbt med helt nya möjligheter i den digitala världen med sociala medier och med uppföljningsverktyg som Google Analytics m fl. 

Det finns ju knappt något företag som idag som köper en helsida i en papperstidning typ Dagens Nyheter, sidan 3.  


Närmast ligger mobila ads - och Facebook är vinnare här. Aktiekursen har repat sig och är tillbaka strax under noteringskursen, för ett år sedan. Facebook äger även Instagram. P/E-tal = 162 och värderas till 14 ggr försäljningen enligt Bloomberg. Hela FB kostar dej 91 miljarder USD att köpa. Skyhög värdering i förhållande till vinst. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar