måndag 13 maj 2013

BRK2013 - All-time-high

Fredagen den 3 maj toppade det amerikanska aktieindexet Dow Jones Industrial Average och passerad för första gågen 15 000. Allt-time-high på den amerikanska börsen.

Uppgången har fortsatt under veckan och i natt slog även den japanska Nikkei börsen sitt fem och ett halvårs högsta Den kraftiga försvagningen av Yen och ny regering har satt fart på börsen och japanska exportföretag. Sony Corporation kunde vi handla för 9.76 USD under botten i November 2012. Nu står de i 18.94 (SNE:N). Sålde dock mina lite väl tidigt. Så är det ofta när man försöker tajma både köp och försäljning. Det är mycket svårt. Därför brukar jag behålla en aktie i minst tre år innan jag fattar beslut om att behålla eller sälja.

Warren Buffets finansshow 5 maj kom det inte ut så mycket från. Business as usual. Guld är inte värt att köpa ens ner till 800 k. Mest var det en mediahajp och Warren Buffet sa inte s¨mycket nytt så att det fastnat på nyhetssidorna. Hittade en fin video-clip, med en exclusive intervju av Warren Buffets partner Charlie Munger (88)Charlie Munger speaks with Becky Quick. Ja du läst rätt, han är 88 år. Becky Quick CNBC intervjuar. Det är en Warren Buffet och Charlie Munger som byggt upp Berkshire Hathaway till idag ha 288 000 anställda (dock bara 24 på huvudkontoret). Lean office.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar