torsdag 11 april 2013

Snabb tillväxt och snabb förändring

Jag skummar nyheter och telegram och noterar att PC försäljningen sjunker globalt med -11.2%, mycket beroende på suget efter smartphones och läsplattor. Vi står i en brytningstid, där PC-datorn och mediabranschen (läs tidningar) snabbt förändras.

Microsoft-aktien faller kraftigt på nyheten – jag tycker dock att det är för tidigt att räkna bort Microsoft som fortfarande har en stark ställning inom business och software - trots Google, Amazon och Apples framfart. Vi kan tänka oss att utnyttja marknadens pessimistiska syn till att istället köpa aktien. Microsoft rapporerar 18 april.

Läkemedel anses mindre konjunkturkänsligt. Av världens 21 största läkemedelsföretag är danska Novo Nordisk i topp bland de snabbast växande läkemedelsföretagen, enligt en undersökning gjord av Berlingske Business Magazine – rapporterar /ritzau/FINANS. Man har jämfört avkastning på eget kapital (egenkapitalforrentning), omsättningstillväxt (omsætningsvækst) och avkastning på investerat kapital (afkastningsgrad). Andra snabbväxare är israeliska Teva och amerikanska Mylan Pharmaceuticals.

http://www.novonordisk.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar